Starta eget-vad behövs för att lyckas

Detta är grunden i din nya verksamhet, dvs vad ska du göra. En affärsidé är det som kommer skapa värde för dig och för din kund. Trots att affärsidén är den viktigaste aspekten i hela ditt företag behöver den inte vara någon unik ide. Du kommer förmodligen göra något som någon annan redan gör. Det spelar mindre roll. Vad består affärsidén av, tipset är att du funderar vad du vill göra, är det en produkt du vill sälja eller en tjänst.  Vem ser du som kund, fundera på vilka kunder som förmodligen vill köpa din produkt/tjänst. Vilken konkurrenter finns på marknaden, de som redan säljer din produkt eller tjänst. Tänk här också vad är det som gör att de kommer välja din produkt eller tjänst. Finns det redan en som säljer detta till de kunder som du vill sälja till, då kanske det krävs att dina produkter är bättre?

Tips på affärsidéer

Som vi tidigare var inne på så behöver inte en affärsidé vara något nyskapande, det kan vara attdu ska sälja egentillverkade stolar över nätet, till kunder i Sverige. Behöver inte vara svårare än så. Men tipset är ändå att skriva ner det, det blir ofta lite mer konkret när man blir tvungen att skriva det. Man behöver inte komma på en ide själv, det finns många Franchise företag som du kan starta. Nedan finns en beskrivning av detta.

Franchise

Konceptet bygger på att du som franchise tagare hyr, varumärket eller konceptet, för detta betalar du en så kallad franchiseavgift. Fördelen med detta är att du har stöd och hjälp i uppstarten av ett redan beprövat koncept och oftast ett inarbetat varumärke.  Som franchisetagare får du ofta även hjälp med uppsättningen av konceptet, marknadsföring.

Följ oss:

Följ med för att läsa om de senaste nyheterna!

Länkar

Få offert